Han tar över när VD:n lämnar Hubso: “Överens om att gå skilda vägar”

Johanna Linnros, tidigare vd Hubso.

Bolaget tar till åtgärder för att vända mot lönsamhet.

Hubso group, som bland annat ligger bakom influencern Sanne Josefsons modevarumärke Sanne Alexandra, meddelade igår att man tillsatt en ny tillförordnad vd. Den som styrelsen utsett till rollen är Jonatan Palmgren, som enligt ett pressmeddelande tillträdde redan igår.

Jonatan Palmgren har sedan oktober 2023 varit anställd som Head of finance i Hubso group AB. Han är utbildad ekonom och har tidigare ett förflutet som CFO, Finance business partner och Business controller hos bland annat Svenska spel och Tui.

Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse, övriga medarbetare och bolagets kreatörer driva de förändringar som är nödvändiga för en förbättrad tillväxt under lönsamhet och som lägger grunden för ett långsiktigt värdeskapande för HUBSOs aktieägare och kreatörer, säger Jonatan Palmgren enligt ett pressmeddelande.

Inledningsvis får han rollen som både tillförordnad vd och Head of finance, med fokus på effektivisering och kostnadsanpassningar, samt satsningar på befintliga kreatörer och ny affärsmöjligheter.

Därför lämnar tidigare vd:n

Joantan Palmgren ersätter den tidigare vd:n Johanna Linnros som, enligt uppgifter till Influens, lämnar till följd av den negativa utvecklingen i bolaget.

Styrelsen och tidigare vd har kommit överens om att gå skilda vägar till följd av den negativa ekonomiska utvecklingen och det förändringsarbete som ska genomföras för att vända utvecklingen till lönsam tillväxt, skriver Hubso group i ett mejl till Influens.

Jag vill tacka Johanna Linnros för de insatser som hon gjort för bolaget under sin tid som vd och då inte minst hennes insatser i samband med de organisationsförändringar och processförbättringar som genomförts, säger styrelsens ordförande Ulrika Magnusson i en kommentar.