Hans dåliga engelska inspirerade till en ny podcast: ”Många som känner sig osäkra”

Mathie Martinez

Är känd från “Tack för kaffet”, nu ska han och vännerna bli bättre på engelska.

“Tack för kaffet” är den prisade podcasten som rullat på i över 13 år. Podcasten har över 1000 avsnitt och 80 000 lyssnare i veckan. Nu lanserar en av de två programledarna, Mathie Martinez, en helt ny satsning, “The Bad English Podcast”.

Vid 39 års ålder har jag insett att mina engelsktalande kunskaper är långt ifrån perfekta. Faktum är att de är ganska värdelösa. Denna insikt är långt ifrån unik för mig. Jag har märkt att många i min ålder upplever liknande utmaningar. Trots att engelska är ett språk vi ofta möter i vardagen, är det många som känner sig osäkra på att tala det flytande, säger han i en kommentar till lanseringen.

I “The Bad English Podcast”, som även kommer publiceras som en videopodcast på Youtube, ska Mathie Martinez tillsammans med sina vänner utforma roliga och aktuella ämnen. Samtidigt ska de förbättra sin engelska.

I premiäravsnittet testar programledaren tillsammans med sin kollega från “Tack för kaffet”, att ringa till olika länder. I framtida avsnitt utlovas engelsktalande gäster, allt från lärare till kändisar. Med hjälp av gästerna kommer Mathie Martinez och hans vänner få testa och utvärdera sina språkliga framsteg.

Vårt mål är att bryta ner språkbarriärer genom skratt och lärande. Varje avsnitt inkluderar segment där vi utmanar oss själva att utveckla vår språkliga förmåga på ett lättsamt sätt.