Influencern tar strid mot modejätten: “”Min jurist är redan inkopplad”

Bianca Ingrosso / skärmdump från Shein

Bianca Ingrossos bilder har använts i marknadsföring, utan hennes godkännande.

I ett inlägg på Instagram publicerade Bianca Ingrosso en bild på sig själv, iförd en brun klänning, som enligt uppgifter ska vara från Gina Tricot. Mer än ett halvår senare dyker bilden upp på Sheins hemsida, för att marknadsföra en liknande klänning. 

Shein har tidigare anklagats för att bland annat stjäla designer från mindre företag och har så sant som i april tidigare i år stämts för upphovsrättsintrång. I samband med en annan stämning, i juli förra året, svarade företaget såhär: 

Shein tar alla anklagelser om upphovsintrång på allvar, och vi agerar snabbt när klagomål kommer in från giltiga IP-rättsinnehavare. Vi kommer att försvara oss från den här stämningen och alla anklagelser som saknar grund på ett kraftfullt sätt”, sa en representant från företag till NBC News då.

Enligt Expressen är influencern och tv-profilen medveten om att hennes bild har stulits och används för att marknadsföra en annan klänning, och kommer att vidta rättsliga åtgärder.

De använder min bild utan mitt godkännande och min jurist är redan inkopplad”, skriver Bianca Ingrosso i ett sms till tidningen.

Influens har sökt Shein för en kommentar.