Marknadsföraren om att bli matinfluencer: ”Kan vara utmanande”

Amanda Wiger

Därför har Amanda Wiger valt att fortsätta med sitt heltidsjobb, trots framgångarna efter Sveriges mästerkock.

Matbilderna på Instagram blev allt fler och för att Amanda Wigerts vänner inte skulle ledsna fullständigt på henne, skapade hon ett separat matkonto. Egentligen var kontot mest för hennes egen skull, för att kunna komma ihåg alla maträtter hon lagat.

[unseald_preview]

Sen eskalerade allt och fick sig ett extra uppsving när jag levde rövare på bästa sändningstid i Sveriges mästerkock, säger hon till Influens.

Kombinerar heltidsjobb med influencerkarriär

Matinfluencern har blivit känd för sin frispråkiga personlighet och på Instagram har hennes matkonto idag över 44 000 följare. Men Amanda Wiger är knappast vilse i marknadsföringsbranschen, hon jobbar nämligen fortfarande heltid som projektledare och marknadsförare.

Jag tycker det bara har varit positivt! Man har lite mer koll sen innan i branschen och hur den funkar.

Att hon valt att fortsätta jobba heltid är ett medvetet val, för att låta maten och Instagramkontot vara en kreativ kanal utan krav på betalda uppdrag.

Just för att matlagandet ska vara primärt roligt, har jag valt att ha mitt heltidsjobb kvar. Just för att inte känna att jag måste dra in en massa uppdrag utan bara göra det som är kul och känns helt rätt, säger hon och fortsätter:

Jag tror att det är viktigt att fokusera på just det roliga för att hålla liv i kreativiteten. Vilket stundtals kan vara utmanande då kreativiteten kan gå i vågor. Vissa dagar bara smattrar man ur sig idéer och vissa står det helt still i hjärnkontoret.

Släpper kokbok: “Gott som fan”

Medan andra kanske kämpar med att komma på vad de ska laga till middag en tisdagskväll efter jobbet, har Amanda Wiger minst sagt några förslag att välja mellan.

Var hittar du ny inspiration ifrån?

Överallt där jag ser mat! Jag har en milslång lista i anteckningar där jag skriver upp saker som jag är sugen på att laga, det kan vara allt från en hel rätt till att jag vill laga något med exempelvis fänkål, sen byggs rätterna på efterhand. 

Snart släpper matprofilen en egen kokbok, med titeln “Gott som fan – recept för dig som gillar smör, sås och lite fräscht”.

I boken är det rätter som inte snålar på varken smör, sås, ost eller carbs men med en del fräscha inslag. Det är blandat hejvilt med allt från nibbel, förrätter, fullbordade måltider och saker som inte passade i något annat kapitel. Men det viktigaste av allt, det ska vara gott som fan!