Ny vändning i JLC-fyndet – 60 kilo guld saknas

Lucas Simonsson och Carl Déman

Nu gör privatpersoner anspråk på guldet.

Lucas Simonsson och Carl Déman köpte via sitt bolag Didder och Dadder ett hus i Mölndal. Där hittades guldtackor och flera kilo platina, allt till ett värde av omkring 11 miljoner kronor.

Fyndet ledde till en omskriven strid om vem som egentligen har rätt till guldet och nu har allt fått ännu en vändning, när ytterligare parter ger sig in i matchen.

Erbjöd säker förvaring

Guldet som hittats kan vara kopplat till ett svindleri på 90-talet och enligt en skrivelse till Stockholms tingsrätt är det flera privatpersoner som nu anser att guldet är deras.

Det var i början av 90-talet som bolaget Tammstorp futures handlade med ädelmetaller. Bland annat köpte man guldtackor från privatpersoner i utbyte mot en säker förvaring. Bolaget gick i konkurs 1993, och enligt rapportering från Göteborgs-posten saknades då omkring 60 kilo guld och flera kilo platina.

Det är nu Tammstorp futures före detta kunder som gör anspråk på guldet i Youtube-profilernas hus. Bevisningen ska vara de förvaringslådor som hittats i huset, där “Tammstorp AB” stod stämplat på lådorna.