Stökigt när Caia öppnade butik i Göteborg – Bianca Ingrosso: “Overkligt”

Bianca Ingrosso / Caia-spårvagn i Göteborg

Tusentals personer köade utanför butiken.

Caia cosmetics grundades 2018 av Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad tillsammans med entreprenörerna Jesper Matsch och Mikael Snabb. Redan 2021 stod företaget som vinnare av Svensk Handels D-awards. Sedan tidigare har Caia cosmetics haft en popup-butik i Stockholm, men i helgen öppnade man sin första permanenta fysiska butik, på NK i Göteborg.

Grundaren ångrar försäljningen

Bianca Ingrosso sålde 2020 en stor del av sitt ägande i Caia cosmetics till rikskapitalbolaget Verdane, något hon i dokumentären “Imperiet Bianca” beskriver som “det största misstaget i mitt liv”. Men influencern och tv-profilen är fortfarande den andra största ägaren, enligt Dagens industri, och bolaget går som tåget. Under 2023 sålde man smink och hudvård för över 50 miljoner dollar, med en ebitda-vinst på 20 miljoner dollar.

Vakter fick avstyra bråk

Redan på fredagskvällen började flera personer köa. Vid 20.30 var enligt uppgifter ett 20-tal personer på plats utanför butiken. Stämningen ska då, enligt rapportering från Nyheter24, varit god och Caia-personalen bjöd på hamburgare till alla som valt att övernatta i väntan på öppningen.

Under kvällen var det dock väldigt många otroligt fulla, i första hand gubbar, som kom fram för att prata med oss och en var nära att skapa bråk. Som tur var kom ordningsvakten och hjälpte till att lösa det. Utan ordningsvakten hade vi absolut inte vågat sova, berättar en besökare för Nyheter24.

Mellan 1000 och 1500 personer uppges ha köat utanför butiken. Under morgonen blev situationen stökigare och flera personer knuffades i kön. En person ska även ha svimmat av värmen. De långa köerna gjorde att polis fick tillkallas för att upprätthålla säkerheten för besökarna.