Alexander Pärleros nya framgång – cashar in över 50 miljoner i vinst i bolaget

Alexander Pärleros från Framgångspodden

Fintechinvestering betalade sig mer än podden.

2021 blev ett lyckat år för poddaren Alexander Pärleros som kunde räkna hem en vinst på över 50 miljoner kronor. Dock var det inte Framgångspodden, som ligger under bolaget Learnby AB, som drog in pengarna. Merparten på strax över 40 miljoner kom från en försäljning av aktier i Pensionera Group AB.  Det bolaget är ett fintechbolag där huvuddelen ligger på Pensionera.se som är en jämförelsesida på nätet för pensionssparande.

Men även om 80 procent av vinsten kommer från en försäljning av aktier så har bolaget i sig gått bättre än föregående år. Rörelseresultatet landade på 7,4 miljoner vilket innebär en ökning med 150 procent från föregående års resultat på 2,9 miljoner. Det betyder också att man landar på liknande siffror som företagets tidigare rekordår 2019 då rörelseresultatet hamnade på 7,2 miljoner.

Framgångspodden som Alexander är mest förknippad med passerade under året 600 avsnit. Den bytte också plattform i Januari då podden flyttade från Bauer media till Acast i en affär som vi lär se resultatet av nästa år.