Covid-19 drabbade Yoga Girl hårt – ”bolaget försöker fortfarande återhämta sig”

Rachel Brathen (Foto: Instagram/yoga_girl)

Pandemin satte stopp för de fysiska mötena men även produkttillverkning.

Det företag som Rachel Bråthén, eller Yoga Girl som hon är mer känd som på sociala medier, driver sin verksamhet i drabbades hårt av Covid-19 pandemin går det att läsa i årsredovisningen för 2021. Efter att ha upplevt en raketresa från bolagsstarten i slutet av 2016, med en rekordomsättning på över 15 miljoner kronor 2017, så slog pandemin till. 2020 hade verksamheten tappat lite mer än två miljoner och 2021 var man nere på 12,6 miljoner kronor i omsättning.

Bolaget har 2021 inte haft möjlighet att erbjuda fysiska Yogaprogram, -evenemang, workshops eller retreats på grund av restriktioner kopplade till den globala Covid-19 pandemin. Till följd av detta har bolaget upplevt minimal affärsverksamhet inom kärnverksamhetsområden och försöker fortfarande återhämta sig, skriver man i sin årsredovisning.

Men även om man upplevt minimal affärsverksamhet så har man tjänat pengar. Rörelseresultatet tog sig precis över 1,5 miljoner kronor vilket är en blygsam minskning från föregående år med 140 000 kronor.