Dag Tolstoys första låt ute: ”Jag vill bli popartist” – ska nu koda appar

Dag Tolstoy

För några veckor sedan gästade humorprofilen Dag Tolstoy, som slog igenom med roliga sketcher på TikTok och gjorde sedan ett kort inhopp i Farmen, talkshowen ”Över Bordet” med Tom Ljungqvist och Petter Egnefors. I intervjun berättade Dag att han känner sig klar med underhållningen, och att han nu kommer att satsa på artistspåret.

Jag börjar bli trött på humorformatet. Något som är väldigt tillfredsställande i livet är att bygga upp saker, men jag känner inte längre att jag bygger någonting. Jag har en liten följarbas nu, vilket är kul, men nu är det inget man bygger på. Nu jobbar jag med nedslag i kanalen, får feedback på det och så fortsätter man. Men nu ska jag köra artistspåret. Tidigare låtar jag släppt har varit humoristiska, men nu vill jag bli popartist. Den första låten jag gjort är väldigt popig och är på svenska, avslöjade Dag i intervjun.

Och nu är den här – Dag Tolstoys första låt, som inte är kopplad till hans humorverksamhet. Debutsingeln heter ”Träffa andra”, skriven och producerad tillsammans med Oliver Forsmark, och har släppts med en tillhörande musikvideo som är producerad av Sl8 Studio i samarbete med Sony Music. Texten handlar om ”hur man blir knäpp av kärlek”.

Artistinspirationen hos Dag Tolstoy tog tidigt form under uppväxten i Luxemburg med låtsaskonserter framför spegeln till Elton John’s greatest hits och mycket plinkande på pianot hemma i vardagsrummet. Efter långa ingenjörsstudier och några år som yogainstruktör på heltid landade det slutligen där allt började. Ensam framför pianot, hittar Dag Tolstoy slutligen hem i artisteriet. Humor har alltid varit en central del och under 2020 började Dag Tolstoy posta sina sketcher på sociala medier och intog Sveriges humorscen med storm. Nu hör vi första smakprovet från honom som artist, skriver man i ett pressmeddelande.

I en intervju med Aftonbladet säger Dag att han dock inte kommer att lämna sina sociala mediekanaler, för att satsa på musikkarriären.

Jag fortsätter med Instagram och TikTok. Musiken kommer nog inte ta så mycket av min tid. Jag kan satsa på en artistkarriär utan att behöva lägga så mycket tid på det. Jag vill inte ha som huvudyrke att lägga ut saker och vara så exponerad för hela världen i allt man gör, jag tror inte det är så hälsosamt.

Han har dock flera andra karriärmål han vill uppnå, säger han och ger exempel på en programledarroll och kodning av appar.

Jag ska nog börja koda och göra lite appar till hösten. Det är ett bra komplement för det är lite mer nördigt, och det är bra att man har något annat åtagande som är mer inåtriktat.