Diyari Mahmoud – från ingenjör till komiker: “En del av min identitet”

Diyari Mahmoud, pressbild.

Fansens önskan blir av – nu åker “Lagom halal” på vårturné. 

Diyari Mahmoud, tidigare känd som “Halal komedi”, är Linköpingsbon som gick från ingenjör till humorstjärna. . 

Det hela började med sketcher som han filmade med sin mobilkamera på fritiden. Sketcherna publicerade han sedan på Facebook för att sedan gå över till Instagram och Youtube. I sina klipp delar komikern på ett skämtsamt sätt med sig av både egna erfarenheter och svenskar fördomar mot invandrare. Nu följer nästan 180 000 personer hans humoristiska karaktärer Bosse, Baba och Anders. 

Sade upp sig från ingenjörsjobbet

Efter succén på sociala medier började profilen ge sig ut på olika stand up-gig och i våras meddelade han genom ett Instagraminlägg att han valt att säga upp sig från jobbet som ingenjör.

Ni som har följt mig dessa år vet att jag aldrig kunde tänka mig göra min hobby till mitt yrke. Men att vara komiker har inte bara varit en hobby utan det har blivit en del av min identitet vilket jag har valt att acceptera, skrev han då.

Bara veckor senare kom beskedet att komikern skulle ge sig ut på sin första turné, “Lagom Halal”.

Återkommer med en vårturné

Den korta turnén under hösten var inte tillräcklig för fansen, som redan då efterfrågade fler föreställningar i fler städer.

Ser att flera är besvikna över städer som inte är med. Jag vill bara säga att jag ej glömt er. Det här är min första turné och jag var tvungen att prioritera större städerna i den lilla listan vi hann med under den korta tid turnén planerades. Jag lovar att se över planeringen framöver, skrev Diyari Mahmoud då, i en kommentar på Instagram.

Nu ger sig Diyari Mahmoud ut på en vårturné med sin humorshow “Lagom Halal” med fler städer inbokade. Precis som tidigare utlovas gapskratt, allvarligt trams, fördomar och lagom mycket plats för eftertanke.