Efter frånvaron – Margaux Dietz öppnar upp: ”Riktiga svar på svåra frågor”

”Ett långsammare format än Instagram eller Youtube”.

Det är nog inte många som missat att influencern Margaux Dietz hamnade i hetluften, efter att hon lagt ut en video på sin Youtubekanal som snabbt fick mycket kritik. Hon hade filmat en person som låg i hennes trapphus samtidigt som hon dröjde med att larma till räddningstjänsten.

Videon togs snabbt ner när kritiken kom och Margaux bad om ursäkt offentligt. Händelsen ledde till att flertal företag att avsluta sina samarbeten med influencern, och sedan början på november – när den nämnda videon publicerades – har Margaux hållit sig borta från sina sociala kanaler. Samtidigt som tv, tidningar, podcasts med flera fortsatt att diskutera händelsen.

Nu kliver Margaux Dietz fram. I dag släpper SVT dokumentären ”Kan vi förlåta Margaux?”, där hon själv talar ut om händelsen och tiden efter.

Att släppa kontrollen och låta public service göra en väldigt närgången skildring mitt i en storm var inget lätt beslut. Jag vet fortfarande inte hur programmet kommer att bli, än mindre hur det kommer att tas emot, skriver Margaux Dietz i ett första inlägg på Instagram efter det som hände.

SVT har filmat många timmar och det var inte lätt att sänka garden, i en tid när man kanske egentligen ville hålla den högt uppe. Men det kändes som rätt sak att göra. Både alla ni som följer mig och ni som inte gör det, men är engagerade i aktuella samhällsfrågor, förtjänar riktiga svar på svåra frågor. Och det är bra att kunna berätta i ett långsammare format än Instagram eller Youtube. Jag har lärt mig mycket den senaste tiden och lärandet fortsätter. Ta hand om er och varandra.