Fanny Lyckman släpper nya siffror – vänder förlust till vinst

Fanny Lyckman (Ftot: Instagram/fannylyckman)

Modeinfluencern jobbar på i det tysta och men intäkterna dalar.

Influencern Fanny Lyckman har idag över 430 000 följare på Instagram. Hon kommer från Uddevalla där allt började med en modeblogg, som hon startade under sin gymnasietid. Det var via just den bloggen som Fanny upptäcktes och när sociala medier tog över började hon växa även på Instagram. Men hon tog sig aldrig an de andra plattformarna.

Vi har sett Fanny Lyckman i ett flertal olika samarbeten, men mode och styling har trots allt blivit hennes signum. Hon har bland annat gjort framgångsrika designkollektioner med Missguided, Nelly.com och Estradeur.

Söker man på Fanny Lyckman på internet hittar man dock inte så mycket information henne. Hon har inte heller ställt upp i många intervjuer, men har avslöjat för Sveriges Radio att hon aktivt håller sig borta från strålkastarljuset.

Jag får lite ”creeps” när jag tänker att det finns en halv miljon människor som kollar på mina bilder. Det känns lite läskigt, och ett sätt för mig för att hålla mig lite distanserad och skyddad nästan är att jag faktiskt inte har delat så mycket om mig själv, säger Fanny Lyckman i en intervju i P4.

Citatet delade hon år 2018, samma år som hon startade podden ”Oss emellan” med influencerkollegan Klara Elvgren. I podden lät Fanny lyssnarna komme henne lite närmare, och delade en hel del åsikter och händelser om sitt liv fram till år 2020. Då valde duon att lägga ner podden, och sedan dess har Fanny inte gjort mycket väsen av sig.

När vi idag kikar på den senaste rapporten för hennes bolag, som fakturerar för Fannys influenceruppdrag, ser vi att även intäkterna har backat under det senaste året. Omsättningen har nämligen sjunkit med nära sex procent till 798 000 kronor. Viktigt att tillägga är att bolagets räkenskapsår är brutet och slutar sista mars 2021.

Rörelseresultatet har dock fått ett uppsving och vänt från förlust till vinst – från tidigare minus 152 300 kronor till plus 22 900 kronor.

Fanny Lyckman har inte kommenterat utfallet i rapporten. Influens.se söker henne för en kommentar.