HUBSO plockar in 6,3 miljoner – ”unikt positionerade”

Linus Englund (Foto: Press)

Hubso-gruppen genomför en riktad nyemission och får på så sätt in 6,3 miljoner kronor. Den som går in i bolaget är entreprenören Linus Englund via Dirlanda Invest.

Jag har följt Hubso en tid och det känns väldigt spännande att få möjligheten att komma in som ägare i bolaget. Hubso är unikt positionerade som en inkubator för att hjälpa kreatörer nå nya höjder med nya och befintliga varumärken. Affärsmodellen är nytänkande och det finns stor potential för såväl Hubso som kreatörerna som bolaget samarbetar med, säger Linus Englund i ett pressmeddelande.

Josefine Abrahamsson har också gjort ett imponerande jobb med att bygga upp organisationen och nyligen spetsat teamet med några vassa rekryteringar vilket skapar väldigt bra förutsättningar framåt. Jag ser fram emot att vara med på resan och hjälpa bolaget nå sin fulla potential.

Nyemissionen har genomförts utan företrädesrätt för bolagets aktieägare, och anledningen är att man vill förstärka bolagets rörelsekapital ”på ett smidigt och mycket kostnadseffektivt sätt”. Teckningskursen baserades på börskursen.

Vi är väldigt glada att få in Dirlanda Invest och Linus Englund som ägare i bolaget med den entreprenöranda och erfarenhet Linus har med att bygga framgångsrika bolag, säger Josefine Abrahamsson, vd för Hubso.