Ida Warg Beauty krossade 100 miljoner – vinsten växte med 20 procent

Ida Warg och teamet på Ida Warg Beauty (Foto från Ida Warg Beautys Instagram)

När vi i höstas pratade med Ida Warg, grundaren av skönhetsföretaget Ida Warg Beauty, sade hon att företaget hoppas slå 100 miljoner kronor i omsättning under 2021. Ett mål som innebar en ökning om runt 80 procent jämfört med året innan.

Och nu meddelar hon, via ett inlägg på Instagram, att företaget lyckades krossa det ambitiösa målet och passera 100 miljoner kronor. Ida avslöjar även att vinsten ökade med 20 procent under året, vilket innebär att den landade på runt 13,5 miljoner kronor.

Vi klarade det! Ida Warg Beauty omsatte över 100 miljoner 2021! Wow vad jag är stolt! Det hade aldrig gått utan det kompetenta team som jobbar stenhårt varje dag, ni är bäst! Förutom att ha nått omsättningsmålet på 100 miljoner med 20 procent vinst så har vi även utökat kontoret från 150 kvadratmeter till 400 kvadratmeter, gått från 6 anställda till 10, lanserat 37 nya produkter, öppnat ett lager i Europa och öppnat två stora exklusiva ytor på Åhlens city i Göteborg och Stockholm. Jag ser fram emot ett nytt härligt år med Ida Warg Beauty. Tack till alla trogna kunder, utan er hade det inte varit möjligt.

Ida Warg Beauty grundades år 2018. Från början drevs bolaget tillsammans med distributören Letsfaceit Nordic, men under 2020 bröts konstellationen och sedan dess är bolaget självständigt. Företaget driver en internationell e-handel, men större delen av försäljningen sker via en rad olika återförsäljare som bland annat Åhléns, Lyko och H&M, både online och fysiskt.