Ida Warg säljer skönhetsbolaget – till finskt jättebolag: ”Delar samma syn”

Säljer hela sin del i bolaget. 

Ida Warg Beauty lanserades 2018, då med fokus på brun utan sol-produkter. Sedan dess har företaget utökat sin produktportfölj till hud-, hår- och kroppsvård. Bolaget har sedan starten omsatt 135 miljoner kronor.

Säljs till finskt jättebolag

Nu har grundaren, influencern Ida Warg, valt att sälja sin del i bolaget, vilket är en majoritet på 50,1 procent, till finska Lumene. Även resterande del har sålts vilket gör att Lumene nu äger 100 procent av bolaget.

Vi delar samma syn i många frågor, till exempel att alla produkter ska vara veganska, och jag är säker på att de kommer förvalta varumärket på det sätt jag vill, säger Ida Warg till Di.

I ett instagraminlägg berättar influencern om resan från att de första avtalen skrevs på till att de nu känner att det behövs mer muskler i bolaget. Ida Warg säger också att hon kommer att fortsätta jobba med varumärket och produkterna kommer att säljas som vanligt, hos samma återförsäljare som tidigare.

Jag kan inte tänka mig en bättre partner och känner mig väldigt trygg med att Lumene har de resurser bolaget behöver för att utvecklas och för att fortsätta denna framgångsrika resa. Jag känner mig också väldigt trygg med att Lumene kommer att förvalta det bolag och varumärke vi byggt upp på bästa sätt, skriver hon på Instagram.