Influencern Fredrik Robertsson skapar webbserie tillsammans med Absolut

Fredrik Robertsson och Linnéa Claeson

Modeprofilen Fredrik Robertsson har tillsammans med företaget Absolut skapat en webbserie inför World Pride som drog igång i slutet av förra veckan. Festivalen firar alla människors rätt att vara den de är och i samma anda ska webbserien med namnet Express Yourself intervjua fyra gäster som alla sägs vara kända för sin unika stil och modeintresse.

”En hyllning av unika människor”

De fyra gästerna är Linnéa Claeson, svensk feminist och aktivist, Ada Swärd, “Sveriges transprinsessa nummer ett”, Ras Bartram, dansk stylist och influencer, samt Hwahwa Lala, dansk modell och modemusa.

Det är inte alltid lätt att tro på sig själv eller våga visa vem man är. För mig är projektet Express Yourself en hyllning av unika människor som inspirerar mig. Tillsammans pratar vi om mode, att vara en outsider, människor som dömer dig, kraften i att vara annorlunda och vad det innebär att bestämma sig för att vara den du är och aldrig nöja sig med mindre, säger Fredrik Robertsson, i ett pressutskick.

”Ett naturligt nästa steg för Absolut”

Enligt Absolut har man länge stått upp för LBTQ-personers rättigheter och utöver samarbetet med Fredrik Robertsson, som är företagets jämställdhetsambassadör, så har man i samband med webbserien även bidragit till Regnbågsfonden, som kämpar för samma rättigheter oavsett sexuell läggning.

Genom webb-tv-serien vill vi få fler att våga vara sig själva, stå upp för sin egen stil och göra sin röst hörd. Mötet mellan Fredrik och gästerna känns som ett naturligt nästa steg för Absolut, där vi kan upplysa fler om hur viktigt det är att vi aldrig slutar kämpa för allas rättigheter, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.