Lojsans bolag backar för att ta än mer fart: ”Har behövt tacka nej till samarbeten”

Lovisa "Lojsan" Wallin

Ökad personalstyrka drog ner Lovisa Wallins resultat i egna bolaget.

För ett tag sen kom den andra rapporten för Lovisa Wallin AB och den kom med en minskning av rörelseresultatet. Bolaget gick från cirka 2,5 miljoner till 1,7 miljoner som innebär en minskning med 32 procent.

Tittar man närmare i rapporten så ser man att det är på posten personalkostnader som den stora extrautgiften ligger. Bolaget har nämligen dubblat antalet anställda sen året innan och har därför dragit iväg sina personalkostnader från cirka 490 tusen till 1,45 miljoner kronor.

Till Influens.se säger Lovisa “Lojsan” Wallin följande:

Exakt, har anställt en till tjej i mitt bolag som numer agerar assistent. Min första anställda och tidigare assistent Alice hjälper mig nu med starten av ett nytt bolag.

Om man räknar bort den extra kostnaden för en andra anställd så ser man att bolaget ligger på ganska lika nivåer som tidigare. Den något utplanande framgångskurvan beror också mycket på det kommande bolaget.

På grund av det nya bolaget har jag behövt tacka nej till samarbeten och istället fokuserat på att lägga tid och energi på annat, säger Lovisa.