Nya siffror för Ryvelle – Anna Nyström lämnar styrelsen

Anna Nyström (Foto: Instagram/Ryvelle)

Förlusten ökar.

Anna Nyström är år efter år Sveriges största kvinnliga influencer på Instagram, med 8,3 miljoner följare. Men att vara influencer har inte alltid varit hennes huvudsakliga syssla. Under 2018 lanserade hon till exempel träningsmärket Ryvelle, och sedan ett tag tillbaka jobbar hon även som fotograf och social media-coach. Den senare verksamheten har en egen kanal på Instagram ”Nystrom Photo”, där hon har 236 000 följare i skrivande stund.

LÄS ÄVEN: Sveriges största profil backar med 95 procent – ”spelar ingen roll hur många följare du har”

I en tidigare intervju berättade Anna att hon ofta väljer att tacka nej till samarbeten och möjligheter att synas offentligt, för att hon inte trivs i rampljuset. Så när Ryvelle drog igång kunde hon istället fokusera på att bygga upp företaget. Anna har dock fortsatt genomföra en hel del influencersamarbeten ändå, men att visa upp produkter från Ryvelle verkar ha vara prioriterat i hennes primära kanal.

På Ryvelles egen Instagramsida har Anna däremot knappt synts. Sist hon var med i ett inlägg hos Ryvelle, var i juni 2020. Och på företagets hemsida frontar hon inte heller.

I skrivande stund är inte Ryvelle varken omnämnt eller länkat i Annas biografi på Instagram, och hon länkar inte längre till företaget i sina inlägg.

Om Anna fortfarande jobbar med Ryvelle är oklart i dagsläget. Influens.se har sökt Emil Svensson och Niklas Mattsson som grundade företaget tillsammans med Anna, utan framgång. Men det vi kan se är att Anna Nyström lämnade bolagets styrelse i augusti 2021.

Vi har även fått siffrorna för bolagets senaste räkenskapsår, 2021. Enligt rapporten ökade omsättningen med nästan 30 procent, och landade cirka 14 000 kronor från miljongränsen. Intäkterna uppgick alltså till runt 986 000 kronor.

Rörelseresultatet har dock sjunkit ordentlig. Det gick från tidigare -176 000 kronor till -652 000 kronor. Vad anledningen till detta är förklaras inte djupgående i rapporten, men Niklas Mattsson, styrelseledamot, skriver däremot i rapporten:

Under räkenskapsåret har bolaget drabbats liksom omvärlden i övrigt av Covid19-pandemin. Vad beträffar bolagets ekonomi och finansiella ställning har pandemin dock inte medfört några väsentliga effekter för räkenskapsåret 2021.

Bolaget har, under 2021, endast haft en person anställd.