Nya siffror – så mycket drog Johanna Nordström in 2022

Johanna Nordström (Foto: Magnus Ragnvid/TV4)

Intäkter och vinst storökar.

Johanna Nordström, komikern, influencern och medieprofilen, har lagt ett starkt år bakom sig. Under 2022 har hon sålt slut globen två gånger samt 50 arenor runt om i Sverige under sin standup-turné. En show som sedan köptes av Netflix. Och på tal om tv så släppte Johanna och hennes poddkollega Edvin Törnblom en egen reality-serie under 2022, ”Sveriges enda kändisar”, som kan ses på C More.

Duons podcast ”Ursäkta” fortsätter att vara en av de mest lyssnade poddarna i Sverige, och under året har Johanna och Edvin även åkt land och rike runt med poddshowen ”Ursäkta live”. Under det gånga året har Johanna dessutom klivit in i underhållningsprogrammet ”Talang”, som ny jurymedlem. Och vid sidan av allt det här driver hon en Instagramkanal med över 370 000 följare. I 2022:s Maktbarometer knep också Johanna plats 40 i listan ”Årets mäktigaste profiler på Instagram”.

Det har med andra ord varit ett fullspäckat år för humorprofilen. Och när vi nu bläddrar i hennes bokslut för 2022, kan vi bekräfta att det även var ett väldigt framgångsrikt år ur ett ekonomiskt perspektiv.

Omsättningen ökade med cirka 30 procent och uppgick till 12,3 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg samtidigt med 15 procent och landade på 9,1 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Johanna Nordström mer än dubblar intäkterna – gjorde 8 miljoner i vinst

Johanna Nordström har inte kommenterat utfallet i rapporten.