Redgert Comms fortsätter expandera: “Har tagit fart på riktigt”

Daniel Redgert, grundare av Redgert group / Chloë Bernhardsson, vd för Redgert group

Ska hjälpa Bianca Ingrossos bolag att slå igenom i USA.

Redan från start hade Redgert comms siktet inställt på den amerikanska marknaden. Nu utgör den hela 21 procent av kommunikationsgruppens totala affär och är bolagets snabbast växande marknad. Nu ska de hjälpa Caia cosmetics att slå igenom på andra sidan Atlanten.

Förra året var ett viktigt investeringsår då vi tillsatte flertalet globala tjänster och fokuserade på att etablera oss som en självklar expansionspartner för europeiska tillväxtbolag som vill ta steget till USA. Det är med stor stolthet som vi konstaterar att USA idag är vår snabbast växande marknad och utgör hela 21 procent av Redgert comms totala affär, säger Chloë Bernhardsson, vd för Redgert group, i ett pressmeddelande.

De affärsområden som haft störst tillväxt uppges vara event- och innehållsproduktion, pr och talent partnerships. Företaget har också sett en ökad efterfrågan på innehåll och andra tjänster relaterade till Tiktok, vilket gjort att man satsat på en global rekrytering av specialistkompetenser.

Djerf Avenue, Maria Nila och Caia Cosmetics är några av de företag som anlitat Redgert comms som kommunikationspartner för den amerikanska marknaden.

Vi har haft siktet inställt på USA sedan starten 2017 så det känns såklart riktigt kul att vår amerikanska satsning har tagit fart på riktigt. Nyligen har vi även börjat experimentera med försäljning av europeiska bolag gentemot amerikanska investerare. Vi lär oss mycket och har bra rådgivare runt oss, men ambitionen är att vi ska sköta sådana transaktioner själva framåt, säger Daniel Redgert, grundare av Redgert group i en kommentar. 

Passerat 163 miljoner

Under det senast redovisade räkenskapsåret, som avslutades den 31 augusti 2023, uppnådde Redgert comms fem lokala systerbolag en total nettoomsättning på 137 miljoner kronor. Det innebär en årlig tillväxt på nästan 30 procent. Koncernens byråintäkter ökade med 20 procent och resultatet före skatt landade på 4,8 miljoner kronor.

Enligt Redgert comms har koncernen de senaste 12 månaderna, räknat till februari 2024, passerat en omsättning på 163 miljoner kronor. Siffran visar, enligt bolaget, på en fortsatt hög tillväxttakt.