Plattformen Melon lanserades i september i år.
Grundaren av Melon, Sanne Fouquet, beskriver plattformen som en start-up som skapar en AI-companion skräddarsydd för lärande och utveckling av tankeledarskap.
När Influens senast skrev om Melon, i mars 2022, hade entreprenören Sanne Fouquet en vision om att lättare kunna dela länkar från sociala medier och komma i kontakt med andra som gillar liknande innehåll. På plattformen skulle användarna kunna få upp innehåll som de är intresserade av, i ett och samma flöde, oavsett vilken plattform innehållet ursprungligen kom ifrån.
Vi vill skapa ett forum där dagens kunskapsfördelning blir enklare och mer transparent. Tänk Pinterest men för all typ av content online och alla källor på nätet, inklusive Tiktok, Instagram, poddar och artiklar, sade Sanne Fouquet till Breakit då.
Vänder innehållskonsumtion till lärande
På plattformen kan användarna spara inlägg, artiklar och podcasts som de anser är lärorika eller intressanta. Funktionen för det sparade innehållet kallas för “din hjärna”, där du kan kategorisera och organisera ditt innehåll. Innehållet du laddar upp analyseras av AI som också kan skapa quiz åt dig baserat på det innehåll du sparat. Influens testade att ladda upp en av våra artiklar om reklammärkning och kunde i vår chatt med vår ”ai-hjärna” få ett snabbt quiz, om hur man bör tänka på när man postar betalt innehåll på sociala medier.
Med Melon kan du nu ”mata” din AI-hjärna med artiklar, podcasts, LinkedIn-inlägg och annat intressant content som du hittar online. AI:n hjälper dig att avslöja dolda samband, upptäcka värdefulla insikter precis när du behöver dem och omvandla din screentime och content-konsumtion till lärande, säger Sanne Fouquet till Influens.
Melon lanserades officiellt den 13 september i år och har sedan dess lockat till sig cirka 10 000 medlemmar. Några av dem är Alexander Lieberman, Paulina Modlitba och Siduri Poli.