Therese Lindgren och Hampus Hedström i prins Daniels satsning

TV: Therese Lindgren och prins Daniel (Foto: Instagram) TH: Hampus Hedström (Foto Robert Eldrim)

Initativet Prins Daniels Fellowship drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien tillsammans med prins Daniel i syfte att inspirera unga till entreprenörskap samt stötta unga entreprenörer.

Nu har flera svenska entreprenörer fått dela med sig av sina erfarenheter av att driva egna bolag. Så sent som igår intervjuades Therese Lindgren där samtalet bland annat fokuserade på kvinnligt entreprenörskap.

I eftermiddags fick jag äran att intervjuas av prins Daniel för Prins Daniels Fellowship om entreprenörskap. Han berättade att endast en av tre entreprenörer är kvinnor, och en av frågorna vi diskuterade var vad som krävs för att fler kvinnor ska ta steget in i entreprenörskapet, skriver Therese på Instagram.

Intervjun kommer att släppas i ett Youtube-avsnitt på Prins Daniels Fellowship kanal den 25 maj.

I avsnittet kommer komikern och influencern Hampus Hedström att medverka som programledare. Med sig har han influencerduon och Hickap-grundarna Wilma och Emil Holmqvist, samt Elsa Bernadotte, grundare av Karma, Amanda Larsson och Calle Rosengren som grundat Färsking, Noel Abdayem som grundat the Humble Co samt Apoteas vd Pär Svärdsson, som alla kommer att bli intervjuade av prins Daniel.

Profilerna kommer att få prata om hur det är att vara entreprenör och varför det är något som fler bör satsa på. Hur man kan komma igång med entreprenörskap, vilka utmaningar som kan vänta och hur man hanterar misslyckanden.

Till sommaren kommer många gymnasielever stå utan sommarjobb, och många har haft en svår tid under pandemin med skolarbete i hemmet, inställda fritidsaktiviteter och begränsat socialt liv. Med denna webbsändning vill vi uppmuntra till egna initiativ och öka ungas tro på sin egen skapandekraft och företagsamhet, skriver man i ett pressmeddelande.