Therése Lindgren plockar ut 15 miljoner – Indy Beauty krossade 40 miljoner

Therése Lindgren

Nu är Therése Lindgrens siffror för 2020 här, och de avslöjar att Therése har gjort sitt bästa år hittills. Under fjolåret växte omsättningen med 6,6 procent och landade på 19,3 miljoner kronor. Den största ökningen skedde dock på resultatraden då vinsten ökade med 22 procent och summerades till 15 miljoner kronor. Det rapporterar Breakit.

Enligt rapporten ska pandemin inte ha haft någon större effekt på Thereses influencer-verksamhet. Det framgår även att hon i år unnar sig en utdelning på 15 miljoner kronor.

Effekterna av Covid-19 har inte lett till någon väsentlig påverkan på bolagets verksamhet och finansiella utveckling, skriver man i årsredovisningen.

Therese äger även 20 procent av hudvårdsvarumärket Indy Beauty som hon grundade 2013. Under 2020 ökade omsättningen med 46 procent och uppgick till 41 miljoner kronor. Samtidigt som vinsten steg med 23,5 procent och landade på 4,2 miljoner kronor.

Det som drev på försäljningen i hudvårdsföretaget är främst lanseringen av nya produkter och försäljning via nya återförsäljare. Numera finns Indy Beauty hos bland annat ett flertal olika apotekskedjor, Lyko och H&M.