Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalen: ”Jag kan inte representera alla”

Tone Sekelius (Foto Kristian Pohl)

Youtubern och influencern Tone Sekelius jobbar främst inom skönhets- och beautysegmentet på sociala medier, men har tidigare även släppt ett antal singlar. Nu är det officiellt att Tone Sekelius tar nästa steg i sin musikkarriär och ställer upp i Melodifestivalen.

Hon blir den första transpersonen som tar plats i tävlingen. Och bidraget som Tone ska framföra är låten ”My Way”, som hon skrev tillsammans med Anderz Wrethov för fyra år sedan.

Den lyfter samhällsproblem samtidigt som den uppmuntrar folk att gå sin egen väg, my way, go your way. Att vara sig själv, är ett viktigt budskap som jag vill dela med mig av till Sverige, säger Tone Sekelius i en intervju med Aftonbladet.

Låten skickades in till Melodifestivalen två gånger tidigare, men utan framgång. Men i år hörde Mello-redaktionen själva av sig till henne och bjöd in henne till tävlingen.

I somras frågade de om jag fortfarande skulle vara intresserad av att vara med. Vi tog ett möte och pratade om det. När Karin Gunnarsson, tävlingsproducent, sen ringde och sa att de faktiskt ville ha mig med kunde jag inte tro det, säger Tone Sekelius.

För tidningen QX berättar Tone att hon känner ett stort ansvar för att representera transpersoner i tävligen.

Det känns jättecoolt och ärofullt. Och det känns otroligt ansvarsfullt att representera mitt community. Men samtidigt vet jag att jag inte kan representera alla, och det viktigaste i slutändan är ju att jag inte gör detta för någon annan än mig själv, säger hon.

Melodifestivalen 2022 har premiär den 5 februari, men i vilken deltävling Tone Sekelius kommer att tävla i är ännu oklart.