Vanessa Lindblads siffror halveras: ”Avyttrat andelar i bolag”

Vanessa Lindblad

Influencer-profilen Vanessa Lindblad är känd som Bianca Ingrossos manager men är även medgrundare av skönhetsföretaget Caia Cosmetics. Hon driver dessutom en framgångsrik kanal på Instagram med nära 100 000 följare, samt podden ”Nu börjar livet” tillsammans med branschkollegan Rebecca Stella. En podcast som nyligen vann titeln ”Årets podd” i den årliga tävligen Guldpodden.

Och nu har det blivit dags att summera året som gått. Enligt Vanessa Lindblads senaste årsrapport som nu har trillat in hos Bolagsverket, har bolaget främst fokuserat på att avyttra ”andelar i bolag med ägarintresse”. Mer än så har man inte specificerat, men siffrorna visar att omsättningen mer än halverades under 2021.

Intäkterna har sjunkit med drygt 56 procent och landat på 1,8 miljoner kronor. Samtidigt har rörelseresultatet backat med 45 procent, till 1,6 miljoner kronor.

När vi kikar på de finansiella posterna kan vi se att resultatet från övriga företag som Vanessa Lindblad har ägarintresse i var uppe i över totalt 65 miljoner kronor under 2020 – året då Vanessa sålde en del av sitt innehav i Caia Cosmetics till riskkapitalbolaget Verdane. Under 2021 har därför motsvarande siffra varit betydlig lägre, och uppgått till 15 miljoner kronor.

Influens.se söker Vanessa Lindblad för kommentar.