Youtube-nätverket växer – krossar 30 miljoner: ”Har bevisats”

Joakim och Jonna Lundell, Stefan Hallgren och Margaux Dietz

”Har en ambitiös tillväxtplan med en förvärvsagenda”.

Ninetone Group, där influenceragenturen Ninetone Network med Stefan Hallgren i spetsen ingår, har släppt nya siffror. Ninetone-gruppen i stort ägnar sig åt management inom musikbranschen. Men influencernätverket fokuserar på Youtube-profiler och har bland annat Joakim och Jonna Lundell, Margaux Dietz, Ida Warg och Johanna Ottosson i sitt stall.

Ninetone Group har ett brutet räkenskapsår som slutar sista april 2022. Enligt rapporten har omsättningen ökat med drygt 6 procent under det senaste året, och landat på cirka 31 miljoner kronor. Rörelseresultatet har samtidigt vuxit med 7 procent till 2,8 miljoner.

Bolaget ser stora möjligheter att fortsätta växa till att bli det ledande nordiska skiv/produktionsbolaget med utpräglat fokus inom musik och video. Ninetones affärsmodell har bevisats vara framgångsrik och bolaget har en ambitiös tillväxtplan med en förvärvsagenda gällande IP-rättigheter, skriver företaget i rapporten.

Vidare avslöjas att man nu vid årsskiftet genomförde en nyemission. Pengarna ska bland annat användas till att ”accelerera tillväxten och att exekvera på nya och identifierade affärsmöjligheter”.