18-åringen låter profiler ta betalt för att svara på frågor – på ny plattform

Kristian Shoar / skärmdump från Konnekt.se

Viktor Klemming, Josephine Qvist och Anitha Clemence bland profilerna. 

Kristian Shoar är bara 18 år och går fortfarande i gymnasiet men har med hjälp av sin bror, Kristoffer Shoar, redan börjat etablera sig som en entreprenör. Nyligen lanserade han plattformen Konnekt, där privatpersoner och företag kan ställa frågor till profiler och experter inom olika områden. 

Konnekt skapades med visionen att erbjuda en plattform där människor kan få direkt kontakt och råd från sina favoritprofiler, influencers och experter. Vi ville skapa en nära och personlig upplevelse för användarna, där de kan dra nytta av expertis och erfarenheter för att växa och utvecklas inom olika områden, säger Kristian Shoar, vd och grundare av Konnekt, till Influens.

Så föddes idén

Kristian Shoar säger att många, precis som han själv, ofta har frågor som är svåra att få besvarade och att Google inte alltid är att lita på när man söker svar. Samtidigt vet han att många profiler inte alltid kan prioritera att besvara alla meddelanden de får. Då föddes idén att göra det möjligt för profiler att få betalt för den tid de lägger ner på att svara på frågor. 

Vår främsta målgrupp är människor som söker personlig kontakt och rådgivning från sina favoritprofiler, influencers och experter. Vi tror att både unga och äldre individer som är intresserade av olika ämnen och områden kan dra nytta av vår tjänst. Det kan vara allt från karriärrådgivning och personlig utveckling till hobbyintressen och livsstilsfrågor.

Flera stora profiler har anslutit

Om man är intresserad av att ansluta sig till plattformen kan man ansöka om att få bli en av deras profiler. Som profil på Konnekt sätter du själv ett pris på vad din tid är värd. När ett företag eller en privatperson hör av sig med en fråga har profilen sju dagar på sig att svara, annars återbetalas beloppet. Svaret levereras via email och antingen i textformat, videoformat eller som ett bokat livemöte.

Företaget och plattformen växer snabbt, säger Kristian Shoar. Stora profiler som Viktor Klemming, Josephine Qvist och Anitha Clemence har redan valt att ansluta sig.