Alexandra Nilsson hyllas för kampanj med pensionärer: “Ett stigma kring äldres sexualitet”

Alexandra Nilsson

Ställer nyfikna frågor i en ny serie. 

Influencern och före detta bloggaren Alexandra Nilsson har i en ny kampanj, sponsrad av företaget Lelo, lyft följarnas nyfikna frågor om äldres sex- och kärleksliv. I samtal som präglas av såväl humor som genuin nyfikenhet diskuteras ämnen som dejting, onani och om människor fortsätter att ha sex när de blivit pensionärer. 

Jag och min fästman har gjort ett researcharbete kring pensionärer och deras ofrivilliga ensamhet för en annan kommande serie, i detta hittade vi att det finns ett stigma kring äldres sexualitet och sättet att prata om det, säger Alexandra Nilsson till Influens.

Med sig på tåget har hon Lelo, ett företag som bland annat säljer sexleksaker och massageprodukter. Initiativet togs av Alexandra Nilsson och hennes fästman Andreas Hellmer som själv lade fram idén till företaget.

Vi tog kontakt med företaget Lelo som vi tycker är en fantastisk partner till detta för att lyfta projektet ytterligare. Där fick vi även ta del av deras onanirapport som innehåller viktig information om hur svenskar ser på sexualitet och onani. Med det så har vi en statistisk grund att luta oss mot.

Kampanjen har engagerat följarna

Serien ”Nyfiken med Alexandra” kommer ut i sex delar och publiceras varje söndag på Alexandra Nilssons instagram. Inför kampanjen har hon också valt att engagera sina följare som fått komma med egna nyfikna frågor att ställa till de äldre gästerna i serien. 

Jag frågade mina följare vilka frågor de hade velat ställa till äldre, men som de kanske aldrig vågat eller kunnat fråga. Sen sorterade vi ut de frågor som vi tyckte var mest relevanta.

Enligt kommentarsfältet har kampanjen fått ett positivt mottagande där flera av följarna uppmuntrar till en utveckling av konceptet.

Men snälla, det här hade jag lätt tittat på om det gick på TV som en serie eller talkshow eller liknande. Kul att lyfta fram äldre i den här typen av genre! Heja! Och heja dig Alexandra!! Grym som alltid, skriver en följare i kommentarerna.

När Influens nämner att flera verkar uppskatta influencerns insats framför kameran och frågar om hon övervägt en egen talkshow ger hon inget svar. Men enligt henne är Instagram-serien en fristående serie från den serie som planeras, så möjligen får vi se mer av “Nyfiken med Alexandra” inom kort.

Bortsett från den serien vi planerar, tog vi då alltså beslutet att göra en fristående Instagram-serie där mina följare lättsamt kan ta del av detta på ett humoristiskt, underhållande men fortfarande seriöst sätt. Målsättningen med denna serie är att lyfta en medvetenhet och att göra ämnet mindre tabubelagt, säger Alexandra Nilsson.