Antonija Mandir öppnar head spa – anklagades för plagiat: “Ett missförstånd”

Antonija Mandir

3000 år gammal behandling. 

Det var i förra veckan, den 5 oktober, som Antonija Mandir gick ut på Instagram och berättade att hon skulle öppna ett så kallat head spa. Head spa är traditionell asiatisk behandling av hår och hårbotten som under de senaste åren blivit en stor trend via bland annat Tiktok.

Det dröjde dock inte länge innan kritiken började ramla in under inlägget, då en annan salong i Stockholm anklagade Antonija Mandir för att ha stulit deras koncept. Enligt anklagelserna skulle Antonija Mandir ha besökt salongen som en del av ett samarbete men sedan menat att hon inte kunde leverera innehållet som utlovats eftersom det inspelade materialet hade försvunnit.

Vi förstår inte riktigt anklagelserna om plagiat då det handlar om en 3000 år gammal behandling som redan etablerats i flera europeiska länder. Dessutom finns ännu en utövare i Helsingborg som erbjuder behandlingen. Vi tror även att konkurrens gynnar både kvalitet och valmöjlighet för kunden. Jag tror att missförstånd uppkom i samband med att jag ville prova på behandlingen här i Stockholm och inte kunde leverera det content som förväntades av utövaren. Vi kom då överens om att jag betalar för behandlingen som vilken kund som helst. Sen är det såklart alltid skrämmande med konkurrens. Vi tror dock att marknaden snarare behöver fler utövare för att fler ska få upp ögonen för head spa, säger Antonija Mandir i ett mail till Influens.

Alltid en risk

Antonija Mandir säger att hon fick upp ögonen för head spa i samband med att behandlingar i Amsterdam gick virala på Tiktok.

Det bästa jag vet med att gå till frisören är när de schamponerar och masserar mig i håret. Tänk att få den känslan i en hel timme och dessutom använda produkter som vårdar hårbotten, säger Antonija Mandir.

Hur företaget kommer att skötas och vilka som kommer att vara delaktiga i företaget är än så länge oklart. Det enda svar Influens får när frågan ställs, är att Antonija Mandirs pojkvän kommer att hjälpa till och att hennes familj kommer stötta henne längs resan.

Vi vet att det är lågkonjunktur nu och det är förstås alltid en risk men hoppas att många är lika exhalterade som oss inför att ha fler head spa-behandlingar i Sverige.

Gällande anklagelserna mot influencern verkar båda parter ha lagt ner stridsyxan och gått vidare. I olika inlägg på Instagram har de båda parterna gått ut med att de nått en överenskommelse och vill lägga konflikten bakom sig. Till Influens säger Antonija Mandir att det bara är positivt med fler aktörer att välja på.

Det är förstås inte kul att ta emot hatkommentarer och vinklade historier på Instagram. Vi tror dock att majoriteten förstår att det inte går att ha patent på en så gammal och redan etablerad behandling samt att det bara är positivt med fler aktörer att välja på, speciellt när det idag inte finns många tider att boka.