Bianca Ingrosso avslöjar nya tv-projektet: ”En barndomsdröm går i uppfyllelse”

Vid årsskiftet meddelade Bianca Ingrosso att hon kommer att lämna ”Wahlgrens värld” efter tio säsonger, sedan lämnade hon även Talang där Bianca suttit som jury-medlem. Kort därefter kom det ut att hon istället kommer att ha ett eget tv-program, men vad det skulle bli förblev en hemlighet. Tills nu.

Idag avslöjas det att Bianca Ingrosso kommer att uppfylla ännu en barndomsdröm och lansera ett nytt underhållningsprogram. Hon ska nämligen utveckla och leda sin helt egna talkshow. I sitt program ska Bianca möta ”en spännande bredd av aktuella gäster som Bianca är lite extra nyfiken på”.

Jag har så länge jag kan minnas lekt talkshow hemma i flickrummet och sedan dess drömt om att en dag få leda min egen. Det är en helt otrolig känsla att nu utveckla en egen talkshow, som produceras av ingen mindre än Fredrik Skavlans produktionsbolag. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Jag har nog aldrig tidigare längtat så mycket till hösten, som jag gör nu, säger Bianca Ingrosso, i ett pressmeddelande.

Programmet har enkelt döpts till BIANCA. Det skapas tillsammans med Warner Bros, spelas in och produceras av produktionsbolaget Monkberry, och är en av Discovery+ originalproduktioner.

Vi är så otroligt glada och sprickfärdiga av stolthet att få göra denna storsatsning tillsammans med Bianca. Bianca är nyfiken, orädd, varm och hjärtlig och en kreativ entreprenör ut i fingerspetsarna. Vi ser verkligen fram emot att lansera BIANCA i höst på Discovery+ och Kanal 5, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent BIANCA, Warner Bros. Discovery.

Premiären kommer att äga rum i höst och sändas på Discovery+ och Kanal 5 ”på bästa sändningstid”.

Det har visat sig att jag och Bianca delar ett nördigt intresse för talkshow, en underhållningsform hon gillat ända sedan barnsben. När hon nu sätter sig i stolen är det inte för att anpassa sig till genren, det är genren som får anpassa sig till henne. Bianca är kul, direkt, ärlig och spontan – egenskaper vi tror behövs för att ta talkshow in i en ny tid, säger Fredrik Skavlan.