Bianca Ingrosso investerade i bolaget – har skatteskulder på nästan 14 miljoner

Charlie Lindström och Daniel Djurdjevic, grundare av Chimi / Bianca Ingrosso

Bolaget vill nå en miljard i intäkter, men har beviljats uppskov av Skatteverket.

Som en följd av pandemin blev det möjligt för företag att ansöka om att skjuta upp betalningar av skatter och arbetsgivaravgifter, som en del av det så kallade pandemistödet. Men förr eller senare ska pengarna betalas tillbaka och nu är det många bolag som kämpar med sina skatteskulder.

Populära bland influencers

Ett av bolagen med skatteskulder är Chimi, företaget bakom solglasögonen som i flera år marknadsförts av flera stora influencers. En av de profiler som backat företaget extra mycket är Bianca Ingrosso, som för drygt ett år sedan valde att investera i bolaget.

Under 2022 växte Chimis omsättning från 93 miljoner kronor till nära 130 miljoner kronor. Samtidigt minskade rörelseförlusten från 11,5 miljoner kronor till 1,3 miljoner kronor. Medgrundaren Daniel Djurdjevic har tidigare sagt att bolaget siktar på att nå en miljard i intäkter till år 2027.

Hur siffrorna för 2023 ser ut, eller om Bianca Ingrossos namn i ägarlistan haft någon påverkan på bolaget, är oklart. Däremot rapporterar Breakit att bolaget beviljats ett skatteanstånd på drygt 13,7 miljoner kronor, vilket motsvarar nästan 11 procent av omsättningen.

Ingen från Chimi har kommenterat skatteskulden.