Bianca Ingrosso och grundarna säljer aktier i Caia – bolaget värderas till 1,2 miljarder

Jesper Matsch, Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad och Mikael Snabb

”Caia går från klarhet till klarhet”, säger riskkapitalbolaget Verdane när aktier säljs i bolaget. Samtidigt avslöjas bolagets senaste värdering som ökat 200 procent.

Skönhetsvarumärket Caia Cosmetics, som Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad och entreprenörerna Mikael Snabb och Jesper Matsch grundade 2018, ägs huvudsakligen av riskkapitalbolaget Verdane.

Nu har även den nya vd:n Adeline Sterner köpt på sig aktier i bolaget. Grundarkvartetten har nämligen sålt ungefär tio procent av Caia Cosmetics, som både Verdane och Adeline Sterner ska ha handlat. Det rapporterar Breakit.

Caia har som bekant fortsatt gå från klarhet till klarhet sedan vi investerade sommaren 2020, och därför valde vi att utnyttja en option på ytterligare 10 procents ägande som ingick i det ursprungliga investeringsavtalet under H2 2021. Hela grundarteamet är supertaggade på att fortsätta den här resan tillsammans som ett av Nordeuropas mest älskade beautybolag i prestigekategorin, skriver Verdane till sajten.

Bolaget gjorde i januari en riktad nyemission, och i samband med detta värderades Caia till 1,2 miljarder kronor, en ökning med 200 procent från värderingen på 400 miljoner kronor 2020.

Hur mycket Ingrosso och de andra grundarna tjänade på försäljningen framgår inte.