Bianca Ingrosso tog hem titeln Årets kvinnliga stjärnskott

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso, med Bianca Ingrosso AB, tilldelades titeln Årets kvinnliga stjärnskott vid årets nationella final av EY Entrepreneur Of The Year. Juryn var imponerad av Biancas åstadkommanden som ung entreprenör och belyser särskilt hennes arbete med sminkvarumärket Caia Cosmetics i sin motivering.

Bianca Ingrosso har redan hunnit med mer än vad många företagare gör under ett helt liv. Hon är en starkt lysande stjärna på entreprenörshimlen som i raketfart byggt ett företag som givit eko inom mode- och skönhetssverige. I en av de mest snabbväxande kanalerna för marknadsföring har Bianca Ingrosso skapat ett universum runt sitt namn och personliga varumärke.

Under galakvällen delades samtidigt fyra andra kategoripriser ut. Årets manliga stjärnskott gick till grundaren av Teknikdelar, Talal Alshammari, titeln Årets sociala entreprenör tilldelades
Noel Abdayem som grundade The Humble.co och utmärkelsen Bästa internationella tillväxt gick till Peter Rothschild från det globala bolaget BioGaia.

Huvudpriset tilldelades David Modig från Modig Machine Tool AB som kröntes som Sveriges främsta entreprenör. Han kommer nu att få representera Sverige i den internationella finalen i början av juni.

Det har varit ett speciellt år även för EY Entrepreneur Of The Year, men precis som alltid har vi fått följa, och inspireras av, fantastiska entreprenörsresor, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Jag vet att juryn hade hårda överläggningar kring samtliga vinnare, konkurrensen var stenhård. Stort grattis till alla vinnare, och lycka till David Modig i världsfinalen.

EY Entrepreneur Of The Year startade i USA 1986 och idag är den en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i över 60 länder. Årets upplaga är den 25:e i Sverige.

Alla utmärkelser tilldelas av en oberoende jury som bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.