Brittiska Tiktok-paret ”adhd_love” lanserar body double-app

Richard Pink och Roxanne Emery (skärmdump från Instagram)

Ska hjälpa personer med adhd att göra hushållssysslor. 

Det brittiska influencerparet har gjort sig kända som “adhd_love” på Tiktok och Instagram. Roxanne Emery, även känd under sitt artisnamn Røry, och hennes partner Richard Pink driver tillsammans sina kanaler som fokuserar på att med humor sprida kunskap och förståelse kring adhd. På Tiktok har paret över 800 000 följare och deras Instagram följs av nästan 650 000 personer.

Nu har paret lanserat en app, där paret i filmer agerar “body double” åt appanvändaren. Att ha en “body double” innebär att man har något som gör en särskilt uppgift tillsammans med en och är ofta något som kan hjälpa personer bli motiverade och behålla fokus på särskilda uppgifter.

Utvecklad efter målgruppens önskemål

I beskrivningen av appen skriver paret att de frågat 30 000 personer vilka uppgifter de tyckte var svårast att komma igång med och genomföra. De övervägande svaren handlade om hushållssysslor. I appen finns därför filmer inspelade där paret genomför olika typer av hushållssysslor så att appanvändaren kan använda dem som en “body double”. Användarna kan till exempel välja att få sällskap av Roxanne Emery medan de viker tvätt eller Richard Pink när de städar badrummet.

I appen finns också funktioner för att bryta ner stora uppgifter till flera mindre, funktioner för att följa olika framsteg och stöd för att skapa olika goda vanor i vardagen. För att involvera användarna i utvecklandet av appen och på bästa sätt anpassa den efter målgruppen finns det också en möjlighet att önska fler sysslor eller funktioner.

Appen är en prenumerationstjänst men går att prova kostnadsfritt. Medvetna om sin målgrupp skriver paret på sin Instagram att om användaren väljer att prenumerera kommer appen skicka en påminnelse inför varje ny betalning för att undvika att prenumerationen fortsätter trots att personen inte använder appen.

Appen Dubbii finns tillgänglig för både iOS och Android.