Danska IT-ikonen lanserar sin första modekollektion: ”Jag ville hedra dem”

Josefine Haaning Jensen

Idag släpper den danska influencern Josefine Haaning Jensen, med över 1,1 miljoner följare på Instagram, sin första designkollektion någonsin och det gör hon tillsammans med Na-kd.

Som kreatör på Instagram är Josefine H.J, som hon kallas, känd för sin minimalistiska stil och ofta beskriven som Danmarks ”It-tjej”. Att lansera en egen klädkollektion är därför en stor händelse i Josefines karriär men även något som många av hennes följare har längtat efter.

I det här samarbetet har Josefine delat upp sin vision i tre delar och kommer därför att lansera tre kollektioner som alla är tillverkade av hållbara material och inspirerade av tre element – luft, vatten och jord.

Vi är mycket glada över att samarbeta med Josefine H.J, särskilt för vårt mer hållbara initiativ, Reborn. Vi vet att modeindustrin har en negativ inverkan på vår planet, och det finns alltid mer vi kan göra. Men vi är glada över att kunna erbjuda hållbart mode som är tillgängligt för fler människor. Tillsammans med Josefine hoppas vi kunna inspirera våra kunder till handla mer medvetet genom att välja bland mer hållbara artiklar, säger Natasha Billing, varumärkeschef på Na-kd, i ett pressmeddelande.

Den första kollektionen ”luft” består av 16 olika plagg som kännetecknas av ”lyxiga tyger och innovativa snitt”. Plaggen är tillverkade av bland annat lenzing ecovero viskos, ett hållbart viskosalternativ av trä, återvunnen polyester, av plastrester och plastavfall, och ekologisk bomull.

Under pandemin har elementen varit viktigare än någonsin, så jag ville hedra dem i min design och fånga kraften, friheten och luftflödet. Jag ville ta med mig känslan av hur man känner när vinden blåser genom håret eller när vi ser molnen passera ovanför oss. Men att vara inspirerad av naturen betyder också att använda mer hållbara material och inkludera hållbarhetstänket i klädvalen. Kollektionen består av plagg som är högkvalitativa och tidlösa. Jag vill att folk ska älska och bära dessa plagg om och om igen i många år framöver, säger Josefine H.J.