De plockar in 15 miljoner – ”har en spännande framtid”

Ebbe Damm

”Ger oss stabilitet”.

Syncro-gruppen, där bland annat Cube och Collabs ingår, plockar in 15,2 miljoner kronor genom en riktad nyemission.

Att lyckas genomföra denna emission i dagens turbulenta marknad, är ett styrketecken för Syncro. Vi är mycket glada över att tidigare ägare ökar sitt ägande och att vi samtidigt får in nya namnkunniga ägare som delar vår syn på Syncros starka framtidsutsikter, säger Ebbe Damm, vd och koncernchef för Syncro Group, i ett pressmeddelande.

Koncernen omsatte strax över 90 miljoner kronor under 2021, men under 2022 har bolaget redan slagit fjolårets intäkter under det tredje kvartalet. Ackumulerat, från januari till september i år, har Syncro nämligen omsatt 133 miljoner kronor. Resultatraden är dock fortsatt röd. Förlusten har ökat och ligger på minus 26 miljoner kronor, ackumulerat från första till tredje kvartalet.

De färska miljonerna ska hjälpa bolaget att fortsätta växa och förverkliga sin tillväxtplan.

Finansieringen ger oss stabilitet och ännu bättre möjligheter att realisera den plan vi har presenterat för marknaden och därmed Syncros fina tillväxtpotential som de senaste månadernas omfattande förändringsarbete har lagt grunden för. Vi har en spännande framtid med både skalbarhet och lönsamhet i fokus, säger Ebbe Damm.

I samma veva bestämde man sig även för att refinansiera ett lån om totalt 22 miljoner kronor. Refinansieringen utfördes av långivaren Formue Nord Fokus A/S.