Efter påstådda rekordåret – nya motgångar för Tiktok

Tillväxten har bromsat in, för första gången någonsin.

Tiktoks användartillväxt i USA har stannat av, för första gången sedan appens lansering. Det rapporterar Wall street journal som hänvisar till källor med insyn i bolaget. Appen, som ägs av Bytedance, har den senaste tiden stött på flertalet hinder, i form av juridiska strider, kritiserade e-handelssatsningar och växande konkurrens från andra plattformar.

Enligt källorna ska den vändande trenden ha gjort det svårare för appen att locka till sig annonsörer. Tiktok ska trots det ha nått sina försäljningsmål för den andra halvan av 2023, men inte lyckats gå med vinst.

Enligt Financial times säger tre personer med kunskap om Bytedance ekonomi att företaget nådde rekordhöga intäkter i USA under förra året, med en siffra på 16 miljarder dollar, Ett land som Tiktok kan komma att förbjudas i, enligt ett nytt lagförslag.

Samtidigt rapporteras det att Bytedance, totalt sett, ska ha uppnått intäkter på 120 miljarder dollar under 2023, vilket är en ökning med 40 procent från föregående år. Majoriteten av intäkterna uppges komma från Kina men ska, enligt källorna, också vara kopplade till Tiktoks tidigare snabba tillväxt.

Bytedance avslöjar inte sina finansiella uppgifter och har avböjt att kommentera siffrorna.