Erbjöds 2 miljoner i TV men tackade nej – plockar nu in 10,5 miljoner kronor

”Jag är en gammal elitidrottare. Möter jag motstånd så tar jag i mer”, säger influencern och tech-entreprenören.

Emelie Hollsten har många strängar på sin lyra. Hon har en framgångsrik influencerkarriär men är även entreprenör och grundare till både e-handelsföretaget Restless Mama och vårdappen Ella. Den senare har hon skapat tillsammans med sin vän Frida Johnson, och duon har kunnat följas i SVT:s serie Draknästet.

LÄS ÄVEN: Så går det för Emelie Hollstens app och modevarumärke: ”Gått från eufori till panik”

I programmet kämpar Emelie och Frida för att kamma hem en investering på 1,5 miljoner kronor, för 4,7 procent i deras bolag. En investering som skulle bidra till en värdering på 32 miljoner kronor.

Jury-investerarna gillade app-pitchen, som duon framförde. Men ifrågasatte affärsidén. Appen var då nämligen ännu inte lanserad, och hur den ska tjäna pengar kändes inte helt glasklart, tyckte investerarna. Men Emelie Hollsten höll fast vid att appen Ella ska nå 2 miljoner i intäkter under de första tolv månaderna.

Efter en kort diskussion blev Emelie och Frida erbjudna 2 miljoner kronor, för 20 procent av bolaget. Vilket drog ner värderingen till 10 miljoner kronor. En investering som duon tackade nej till på plats.

Det hade inte känts rätt för mig i magen att låta någon ny komma in och köpa aktier till ett betydligt lägre värde, säger Emelie Hollsten.

Tomhänta gick de från tv-inspelningen, men kammade hem 10,5 miljoner kronor i kapital i en annan tävling. Entreprenörerna deltog nämligen samtidigt i tävlingen Shift, där de nådde 10,5 miljoner kronor i delfinalen. Pengarna ska användas till apputvecklingen, samt till en bred lansering av Ella 2.0.

Ett personlighetsdrag hos mig är att jag vägrar att ge upp. Jag är gammal elitidrottare. Möter jag motstånd så tar jag i mer, säger Emelie Hollsten.