Fler blåbockar i Instagram – Meta Verified kommer till företagskonton

Ska även lanseras för WhatsApp.

Nu är det dags för Meta att ta nästa steg med sitt betalabonnemang Meta Verified. Inom kort kommer Meta att börja testa en version som vänder sig till företagskonton: Meta Verified For Businesses.

Precis som Meta Verified för privatpersoner så ger ett betalabonnemang ett antal fördelar. Förutom en blå bock så ska betalande konton få bättre skydd mot exempelvis imitationsförsök från andra konton och ”troubleshooting”. Vi kan anta att det sistnämnda även i företagskontot innebär bättre möjligheter att få hjälp från Metas support.

Men det som förmodligen är mest intressant för företag är att betalande konton får ökad synlighet. Dels kommer betalande företag att hamna högre upp i sökresultat och dels så kommer de dyka upp i en ny karusell med ”rekommenderade Meta Verified-företag”.

21,99 dollar i månaden

Priset för den nya tjänsten blir 21,99 dollar i månaden om man vill bli verifierad på antingen Facebook eller Instagram. Om man vill bli verifierad på båda plattformarna så blir prislappen 34,99 dollar.

För att få skaffa det nya abonnemanget så krävs det att konton bekräftar sin identitet på något av de sätt som Meta erbjuder. Dessutom måste kontona ha en ”miniminivå” när det gäller aktivitet på sina sidor och profiler. Det återstår att se vad det konkret betyder när tjänsten släpps.

Meta Verified For Businesses börjar testas inom kort. Det finns just nu ingen information om när det nya abonnemanget kommer att lanseras skarpt.

Meta arbetar också på motsvarande abonnemang för WhatsApp, som bland annat ska ge företag tillgång till en sökbar landningssida i tjänsten. Det återstår dock att se när det kan dyka upp.