Från ett Instagram-DM till ett samarbete – ”otroligt häftigt”

Mange Schmidt och Manfred Erlandsson

”Hade skrikit av glädje”. 

Youtube-profilen Manfred Erlandsson släpper en låt tillsammans med den svenska rapparen Mange Schmidt. Musikstycket heter ”Offerkofta” och beskrivs som ”en trallvänlig sommarlåt med både poppiga och nostalgiska hiphop-inslag”.

Men Manfred Erlandsson och Mange Schmidt var inte en helt självklar duo. Allt började nämligen med ett oskyldigt Instagram-meddelande.

Jag skrev till Mange för att berätta hur stor del hans musik har varit av min barndom. Vi sågs över en kaffe, vilket blev början på en ny vänskap. Det skulle ha fått 10-åriga Manfred att skrika av glädje! Vi bestämde oss så småningom för att skriva en låt ihop med målet att ha så kul som bara möjligt. Det känns otroligt häftigt att få göra det här med min barndomsidol, säger Manfred Erlandsson, i ett pressmeddelande.

Mange Schmidt är artisten bakom flera kända titlar, som bland annat ”Glassigt”, ”Giftig” och ”Jag talar ut”, och har tidigare arbetat med artister som Petter, Ken Ring, Vanessa Falk och Wille Crafoord.

Manfred Erlandsson är främst känd från Youtube där han i skrivande stund har nära 300 000 prenumeranter, men han har även en betydande kanal på Instagram med cirka 250 000 följare. Musik är dock inte främmande för influencern, som tidigare släppt låtar som ”Jackson”, ”Tease” och ”With U”.