Han blir ny vd för Creed media: “Avgörande”

Christian Birch-Jensen, Creed media.

Före detta Tiktok-chefen efterträder grundaren.

Creed media är marknadsföringsbyrån inom musik- och underhållningsbranschen, som arbetat med flera av de största artisterna. Bland andra Miley Curys, Dua Lipa, U2 och Ed Sheeran.

Byrån avslutade 2023 med positiva resultat och nu siktar man på ett år av fortsatt expansion. Nu meddelar man också att man gör förändringar i toppen, där Christian Birch-Jensen nu tar över som vd för bolaget. Den nya rollen innebär att han efterträder Timothy Collins, grundare och tidigare vd för byrån. Timothy Collins kommer att vara fortsatt operativt aktiv i bolaget, i en affärsutvecklingsroll med fokus på produkt och partnerskap, samt som en del av styrelsen.

”En enorm tillväxtpotential”

Christian Birch-Jensen rekryterades av Creed media hösten 2023, då till rollen som Chief Strategy Officer. Innan dess kom han närmast från flera ledande positioner inom Tiktok Europe och Tiktok Nordics.

Jag är ödmjukt tacksam för förtroendet att leda Creeds fortsatta resa och stötta våra exceptionella talanger att nå nya höjder. Deras kreativitet, förståelse för tidsandan och engagemang för att skapa kundvärde inspirerar mig varje dag. Vi har en enorm tillväxtpotential framför oss som drivs av såväl produktinnovation som den fortsatta digitaliseringsvågen inom marknadsföringssegmentet, säger Christian Birch-Jensen enligt ett pressmeddelande.

Creed Media, som grundades 2018 har på bara några år växt till ett bolag med 80 anställda och kontor i Sverige, London och New York. Bland kunderna finns idag flera av världens största underhållningsbolag, Universal, Warner, Sony, Spotify och Live Nation.

Att utse Christian till vd är ett avgörande ögonblick för Creed medias nästa tillväxtfas. Hans vision överensstämmer helt med våra mål, vilket säkerställer vår fortsatta innovation och ledarskap inom Gen Z-marknadsföring. Med denna förändring kan jag fördjupa fokuset på strategiska partnerskap och innovation. Jag är spänd på vad framtiden har att erbjuda under Christians ledning, och övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta höja ribban för vad framgång är, säger Timothy Collins.