Han driver svenska kontot med 1,7 miljoner följare – “mycket gratis reklam”

Puia Shamsossadati.

Framgångsrik Instagramsatsning lade grunden för exklusiv e-handel.

Bland svenska influencers och kreatörer är det inte helt vanligt att vara uppe i över en miljon följare på Instagram, även om en del företag har passerat den magiska gränsen. Det finns dock personer i Sverige som lyckats med bedriften att bygga upp en följarskara i miljonklassen, och en del av dem verkar lite i det dolda.

En av dem är Puia Shamsossadati, som är upphovsmannen till Instagramkontot This is a man’s world. I dag är kontot, som varvar exotiska destinationer med bilar och exklusiva produkter, uppe i 1,7 miljoner följare. Utifrån sina framgångar på Instagram har Puia Shamsossadati byggt e-handeln Golden Concept, som säljer mobilskal och andra produkter i guld och andra dyra material.

Men själv ser sig Puia Shamsossadati inte som någon influencer.

Nej, för mig är en influencer mer personlig. Mitt konto har mer varit som ett magasin, mycket text och bilder men inget om mig personligen.

Han drog igång sitt konto 2013 och lyckades uppenbarligen fylla en lucka på marknaden. I början kunde han få tusen nya följare på en dag och satsningen spreds som en löpeld till fotbollsspelare och andra kändisar, en grupp som sedan skulle komma att bli lojala kunder i Puias nätbutik.

Så det var på den vägen jag grundade Golden Concept. Jag fick väldigt mycket gratis reklam.

Förra året ökade Golden Concepts omsättning från 11 till 19 miljoner. I år är planen att nå 70 miljoner och redan under årets första kvartal kom försäljningen över 20 miljoner.

Om du har följare som aktivt har valt att följa dig kan du bygga en stor affär runt det. Lägger vi ut en bild nu, oavsett om det är på en ny eller gammal produkt, är det så gott som alltid tre till fyra personer som går in och köper den direkt.

Puias tips till andra som vill bygga starka kanaler på Instagram är att säkerställa att de som följer kontot gör det för att de verkligen vill. Att köpa följare eller att anordna tävlingar, som bara går ut på att få fler följare, är ingenting han rekommenderar.

Det är inte lönt, det fyller ingen funktion alls.

I dag är Puia inte längre så aktiv med This is a man’s world, eftersom annat har fått prioriteras istället. Golden Concepts eget konto är i dagsläget uppe i nära 800 000 följare.

1,7 miljoner är ändå 1,7 miljoner även om man har en internationell publik. Hur känns det att ha startat och drivit ett så pass stort konto?

För några år sedan var det jätteroligt men nu har jag inte varit aktiv på ganska länge. Någonstans ligger det i planerna att jag kommer att fortsätta med det men man ska ha tid också. Jag fokuserar mycket på Golden Concept just nu.