I helgen kröntes tio influencers på den årliga sociala medie-galan Heyou Awards. I varje av de tio kategorierna fanns fem nominerade influencers, och vinnarna röstades fram av svenska folket. I år var engagemanget större än någonsin. Totalt kom det in en halv miljon röster, en siffra som är dubbelt så stor jämfört med året innan.

Den som röstades fram som Årets Youtube var Antonija Mandir, med 352 000 prenumeranter på Youtbue. Therese Lindgren, med 1 miljon följare på Instagram, kammade hem första platsen i kategorin Årets Instagram och Astrid Nordin, med 387 000 följare på TikTok, fick titeln Årets Tiktok.

Joen Benediktusson blev Årets Gamer, Youtubern Emil Hansius tilldelades Årets Humor och Felicia Brundin utsågs till Årets Stjärnskott. Fan-kontot ”Margaux_dietz_fp_” på Instagram fick dessutom titeln Årets Fanpage.

I tävligen utsågs även influencern och musikern Sebastian Tadros, som har hundratusentals följare på både Instagram och Youtube till Årets Förebild.

Sebastian Tadros har under 2020 visat att han är en förebild för barn och unga. Dels genom personens osvikliga energi och positivitet och för möjligheterna han skapar för Sveriges unga talanger, skriver Heyou i ett pressmeddelande.

Den som tilldelades titeln Årets Goda Gärning är Alicia Otterud, 13-åring influencer och skådespelare i SVT:s serie Up4Noise, som är aktiv på både Instagram och TikTok. Heyous motivering löd följande:

Alicia Otterud är en skyddsängel som finns här för alla. Med ett enormt mod har denna kreatör tillsammans med sin mamma, tagit ansvaret att förmedla sina erfarenheter kring barns utsatthet på nätet. Hon har fått flest röster och står därmed som vinnare av Årets Goda Gärning.

Och Rickard Nordström, mellanstadieläraren och författaren även är känd som Magister Nordström på Instagram, titulerades Årets Stora Hjärta.

Med humor, självdistans och kärlek ger Rickard Nordström alla; barn som vuxen stöttning och osviklig pepp för att ta sig an vardagen. Den här kreatören är en sann hjälte igår, idag och för framtiden. Engagemanget gör honom till hela Sveriges lärare. Tack! Årets Stora Hjärta heter Rickard ”Magister” Nordström.

I år leddes galan av profilen Thobias Thorwid och för underhållningen stod Eva Jumatate och Rejhan Bellani, kända från Talang.