Här är Måndagsvibes första bokslut – intäkter på över 3 miljoner kronor

Lovisa Wallin och Hanna Friberg (Foto: Arewegame.se)

Hanna Friberg och Lovisa Wallin är influencerduon som driver podden Måndagsvibe, som i veckan släppte sitt 148:e avsnitt. De drog igång podden i maj 2019 och i slutet av december 2020 startade Hanna och Lovisa ett gemensamt aktiebolag. Anledningen? Duon skulle nämligen ge sig på ett helt nytt projekt – ett gemensamt e-handelsföretag.

Sagt och gjort. I februari 2021 slog de upp dörrarna till sajten ”Monday Attire” som sedan dess har bytt namn till ”Are We Game”. Hanna och Lovisa testade sina e-handelsmuskler inom olika kategorier, och sålde allt från egendesignade sällskapsspel till parfym och kepsar. Men har slutligen bestämt sig för att satsa på sällskaps- och kortspel.

RELATERAT: Hannas och Lojsans e-handelsidé gör succé
Annons:
Annons:

Nu har första bokslutet för det gemensamma aktiebolaget trillat in hos Bolagsverket. Enligt rapporten börjar räkenskapsåret den 22 december 2020 och slutar 31 december 2021 och Hanna Friberg är styrelseledamot i bolaget.

Omsättningen landade på 3,3 miljoner kronor och rörelseresultatet uppgick till drygt 2 miljoner kronor. Duon har inte lämnat någon kommentar men om vi utgår från bolagets verksamhetsbeskrivning kommer pengarna från podden och e-handelssatsningen.

Företaget, med säte i Stockholm, bedriver verksamhet inom media/podcast, reklamverksamhet samt internetförsäljning, står det i rapporten.

Under 2020 omsatte Hanna Fribergs egna bolag 4,6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 3,4 miljoner kronor. Lovisa Wallins intäkter, i hennes aktiebolag, uppgick under samma år till 4,2 miljoner kronor och rörelseresultatet summerades till 2,4 miljoner kronor.

RELATERAT: Corlin Eyewear om samarbetet med Lojsan och Hanna: ”Största vi har gjort”