Här är Måndagsvibes första bokslut – intäkter på över 3 miljoner kronor

Lovisa Wallin och Hanna Friberg (Foto: Arewegame.se)

Hanna Friberg och Lovisa Wallin är influencerduon som driver podden Måndagsvibe, som i veckan släppte sitt 148:e avsnitt. De drog igång podden i maj 2019 och i slutet av december 2020 startade Hanna och Lovisa ett gemensamt aktiebolag. Anledningen? Duon skulle nämligen ge sig på ett helt nytt projekt – ett gemensamt e-handelsföretag.

Sagt och gjort. I februari 2021 slog de upp dörrarna till sajten ”Monday Attire” som sedan dess har bytt namn till ”Are We Game”. Hanna och Lovisa testade sina e-handelsmuskler inom olika kategorier, och sålde allt från egendesignade sällskapsspel till parfym och kepsar. Men har slutligen bestämt sig för att satsa på sällskaps- och kortspel.

RELATERAT: Hannas och Lojsans e-handelsidé gör succé

Nu har första bokslutet för det gemensamma aktiebolaget trillat in hos Bolagsverket. Enligt rapporten börjar räkenskapsåret den 22 december 2020 och slutar 31 december 2021 och Hanna Friberg är styrelseledamot i bolaget.

Omsättningen landade på 3,3 miljoner kronor och rörelseresultatet uppgick till drygt 2 miljoner kronor. Duon har inte lämnat någon kommentar men om vi utgår från bolagets verksamhetsbeskrivning kommer pengarna från podden och e-handelssatsningen.

Företaget, med säte i Stockholm, bedriver verksamhet inom media/podcast, reklamverksamhet samt internetförsäljning, står det i rapporten.

Under 2020 omsatte Hanna Fribergs egna bolag 4,6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 3,4 miljoner kronor. Lovisa Wallins intäkter, i hennes aktiebolag, uppgick under samma år till 4,2 miljoner kronor och rörelseresultatet summerades till 2,4 miljoner kronor.

RELATERAT: Corlin Eyewear om samarbetet med Lojsan och Hanna: ”Största vi har gjort”