Här är profilen som växt snabbast av alla svenska konton på Tiktok

Parisa Khosravi

”Svenska kreatörer har blivit stora”.

Tiktok har summerat året som gått och delar nu med sig av en färsk sammanställning över det innehåll som presterat bäst. Extra kul är att flera tidigare okända, eller mindre kända, kreatörer har slagit igenom.

Wow, ännu ett år med massa magiskt innehåll från våra svenska användare. Jag är otroligt imponerad av alla galna, kreativa, roliga, spännande, allvarsamma och viktiga videor de skapat och delat med sig av under 2022. Hur de använder plattformen vitt och brett och lyfter allt från tunga, viktiga ämnen till humor, musik och annat däremellan, säger Parisa Khosravi, kommunikationschef för Tiktok Nordics, i ett pressmeddelande.

Det är coolt att många av Tiktoks svenska kreatörer blivit så stora och nått så många, även utanför vårt community. Det visar vilken kraft plattformen har och hur nya stjärnor skapas varje dag. Nu kan man se många av Tiktoks stjärnskott på andra ställen också, några har skrivit kokböcker medan andra fått spela in musik och göra egna tv-program, det är otroligt häftigt tycker jag.

Några stora svenskar som Tiktok uppmärksammar är:

Profil Antal följare på Tiktok
Zlatan Ibrahimovic 3,5 miljoner
Abba 2,9 miljoner
Alexandra Johnsson 2,5 miljoner
Olle Nilsson 2,4 miljoner
Nattid 2,3 miljoner
Oliver Nordin 2 miljoner
Ludde Blomqvist 1,5 miljoner
Zara Larsson 1,4 miljoner

Det som dessa profiler har gemensamt är framför allt en dedikation till plattformen med regelbunden uppladdning av material, samt att de alla har sin egen nisch.

Zlatan Ibrahimovic växte snabbast av alla svenska konton under 2022. Inte så konstigt kanske, det är ju ändå Zlatan.

Abba – ikoniska popgruppen gör stor succé med både gammalt och nytt material på plattformen, och Zara Larsson bjuder på allt från världsturnéer till hennes vardagsliv. Hon bjuder på sig själv, lyfter viktiga ämnen, och sjunger… förstås. Olle Nilsson uppdaterar från den svenska naturen och allt han fångar genom linsen.

Men antalet följare är inte det viktigaste när det kommer till Tiktok. Därför har plattformen även satt ihop en lista över årets mest virala videor skapade av svenska profiler:

Årets mest virala videor
Profil Video Antal visningar
Alva Blomdahl Nutellapizza 86 miljoner
IFK Kristianstad Viralt med handbollsklister 53 miljoner
Zlatan Ibrahimovic Hans första video 27,7 miljoner
Olof Davidsson Visar sina färdigheter i snickeri 15,7 miljoner
Filippa Söta och snötäckta hund 12,7 miljoner
Bilmärket Koenigsegg gasar på 6,4 miljoner
Victoria Svensson Tillverkar en snygg bänk 5 miljoner
Emil Henrohn Jag är mamma 4,1 miljoner
Walter Wallberg Unboxar sin OS-medalj 1,1 miljoner