Hon är ny programledare för “En beroendepodd”: “Har präglat hela mitt liv”

Teamet bakom "En beroendepodd"

Journalisten och författaren vill bidra med kunskap, genom egna erfarenheter.

Podcasten “En beroendepodd” har sedan 2021 producerats av The house rehab, med Robert Bohman och Felix Garnander i spetsen. Numera är den Sveriges största podcast för beroende och medberoende. 

Nu får podcasten en ny programledare, journalisten och författaren Rebecka Åhlund. Hon har tidigare skrivit om sina erfarenheter i boken “Jag som var så rolig att dricka vin med”, som släpptes 2019. Förra året släppte hon en bok om medberoende och sorgen efter sin pappas självmord, “Någon måste vattna tomaterna”. Nu hoppas hon som programledare kunna använda sina erfarenheter för att nyansera och sprida kunskap om beroendesjukdomen.

Beroende och besatthet har präglat hela mitt liv, oftast på dåliga sätt men inte alltid, faktiskt. Jag älskar att diskutera och analysera alla nyanser av vad beroendesjukdomen och tillfrisknandet från den är, och kan vara. Nu får jag göra podd med experter, ex-knarkare, forskare och alla möjliga. Det ska bli spännande. Och skönt för min omgivning att jag får prata om mitt specialintresse i podden istället för att tjata hål i huvudet på dem, säger hon i ett pressmeddelande.

Podcasten kommer fortsätta bjuda in gäster som berättar sina livshistorier, medan beroendeterapeuterna Robert Bohman och Felix Granander från The house kommer att dela med sig av kunskap och erfarenheter samt svara på lyssnarfrågor.

Att Rebecka kommer in som programledare för vår podd är fantastiskt roligt. Vi har en längre tid velat utveckla podden och ta den till nästa nivå. Med Rebeckas, kunskap, glimt, journalistiska bakgrund, intresse för ämnet och ton når vi nästa nivå, säger Robert Bohman i en kommentar.