Hon planerade sin influencerkarriär – slog 8 miljoner: ”Kunde ha varit mer”

Sophie Elise Isachsen (Foto: Glöd)

”Ska bli ekonomiskt oberoende”.

Den norska influencern och entreprenören Sophie Elise Isachsen gör succé på sociala medier, men allt började med en blogg för mer än 10 år sedan. En blogg som startades när det fanns en lucka i branschen, berättar Sophie i den norska E24-podden ”Stopp Verden”.

Jag skapade min blogg år 2011. Jag hade ägnat ganska lång tid åt att vänta in rätt tidpunkt för att börja. Inte för min egen del, utan för att vänta in när det fanns en lucka på marknaden. När den största bloggaren på den tiden, Emilie Nereng, hade lagt ner tänkte jag att ”nu finns det ett fönster”, för nu har vi ingen som är störst längre. Och då hade jag redan analyserat de andra bloggarna för att ta reda på vad de gör som fungerar och vad som saknas.

Hennes plan lyckades, och idag driver hon flera framgångsrika kanaler. Bland annat på Instagram, Youtube, Tiktok och Snapchat. Förutom det driver hon företagen: Glöd, skönhetsprodukter som säljs via olika återförsäljare som bland annat Lyko, och e-handelsbolaget The Shade som säljer solglasögon. Hon säljer även ett egendesignat kortspel ”Basic Bitch” som säljs via norska återförsäljare.

Sedan har hon också skrivit tre böcker och tills nyligen drev hon även podden ”Sophie & Fetisha” med sin influencerkollega Fetisha Williams på Spotify. En satsning som hon hoppade av i maj 2023.

Bokslutet för 2022 är ännu inte summerat, men i podden avslöjar man att Sophies omsättning passerade 8 miljoner norska kronor under 2021. Hon fick även en utdelning på 2,5 miljoner.

Jag tycker att det kunde ha varit mer. Men det är heller inget jag hänger upp mig på. Jag får lön, och har faktiskt dålig koll på hur det går för företaget i övrigt. Min pappa är ansvarig, för jag vill inte jobba med de delarna, säger Sophie.

Även om hon inte har koll på detaljerna kring bolagets ekonomi, är hon väldigt insatt i de strategiska delarna. På frågan om var hon ser sig själv om tio år svarar Sophie:

Min plan om tio år är att vara ekonomiskt oberoende. Men den planen kommer inte att gå i uppfyllelse bara genom att sälja annonsinlägg. Åtta miljoner gör dig inte ekonomiskt oberoende. Så för att lyckas med min plan, måste jag starta något eget som kan växa till något större, avslutar hon.