Idag: Globen byter namn – Margaux Dietz får toppuppdrag vid lanseringen

Tim Avicii Bergling, Avicii Arena och Margaux Dietz

I en Youtube-video, som släpptes idag, berättar Margaux Dietz att hon kommer att avslöja en världsnyhet. Hon har nämligen fått i uppdrag att intervjua Emil Didrikson och Stefan Gustavson från Stockholm Live och prata om Stockholms arenas nylansering.

Mer exakt handlar nyheten om att Eriksson Globe, eller Globen som arenan även är känd som, som i 32 år har det här varit ett av Stockholms och Sveriges mest kända landmärken från och med i dag har döpts om till Avicii Arena. Det här är den största förändringen i byggnadens historia och det nya namnet är efter artisten Tim Avicii Bergling, som gick bort för tre år sedan efter en tid av psykisk ohälsa.

Förra året pratade jag mycket om psykisk ohälsa bland ungdomar, och det är något som jag kommer att fokusera jättemycket på i år också. Det är ju helt sjukt och inte okej någonstans att varannan 15-åring här i Sverige mår dåligt på något sätt. Ännu värre är det att så många ungdomar som sju skolklasser tar livet av sig varje år i Sverige. Så om jag på något sätt kan hjälpa till att minska det här, genom mina kanaler, så vill jag verkligen göra det, säger Margaux Dietz.

Arenan är nu en symbol och plattform för kampen mot psykisk ohälsa bland unga.

Det här är ett samarbete med flera som kraftsamlar för att bidra och göra det vi kan för att göra en bättre morgondag för unga människor, säger Stefan Gustavson.

Från och med idag, den 19 maj 2021, kommer Avicii Arena att vara ett forum för ungas psykiska hälsa, vid sidan av den dagliga verksamheten som kommer att fortsätta arrangera konserter och sportevenemang. Till Avicii Arena kommer skolklasser, politiker och sakkunniga att bjudas in för att prata, utbilda och engageras i ämnet.

Jag är så stolt över att få vara en del av den här rebrandingen, säger Margaux Dietz i videon och avslutar med: Sammanfattningen är att Avicii Arena tillsammans med partners vill förebygga psykisk ohälsa, och det vill jag också.