Influencern om sitt sommarprat: ”Jag valde min egen överlevnad”

Matilda Djerf, Johanna Nordström och Kenza Zouiten Subosic. (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Årets sommarvärdar har presenterats.

Nu har årets sommarpratare presenterats och på listan finns flera kända ansikten inom influencerbranschen. Johanna Nordström, komikern och poddaren bakom “Ursäkta”, är årets tredje talare. Den tredje juli kommer hon att sommarprata om saknad och vänskap.

Det känns så nervöst. Jag ska prata till en person som jag saknar väldigt mycket, sade hon i en kommentar i samband med Sveriges radios presentation.

Matilda Djerf om att hitta sitt sammanhang

En annan av årets sommarvärdar är Matilda Djerf. Förutom en framstående karriär som influencer också är grundare till modeföretaget Djerf Avenue, vars framgångar tog henne in på Forbes lista “30 under 30”. Bolaget grundades 2019 och redan 2022 omsatte man över 350 miljoner kronor. Varumärket har gjort sig kända för sin satsning på inkludering och mångfald bland de modeller de använder, både i marknadsföring och på modevisningar.

Mitt Sommar handlar om att växa upp och inte hitta sitt sammanhang för att sedan bli vuxen och skapa ett eget universum, en plats där alla får vara med. Om att en liten tjej kan ha stora drömmar, och om att drömmar kan bli verklighet, beskriver hon sitt sommarprat.

Kenza Zouiten Subosic om att förlåta en förälder

En annan influencer och entreprenör på listan är Kenza Zouiten Subosic. Som tonåring slog hon igenom med sin modeblogg “Kenzas”. Idag har hon 1,8 miljoner följare på Instagram, är trebarnsmamma och driver det egna hårvårdsmärket The Every. Under sin tid som influencer har hon ofta pratat öppet om sin relation till sin pappa. Det är också det som kommer att vara temat för hennes sommarprat.

Mitt Sommar handlar om sorgen över en barndom som inte blev och en pappa jag aldrig fick ha. Han valde alkoholen och jag valde min egen överlevnad. När han en dag berättar att han är döende så vet jag inte om jag orkar släppa in honom igen. Går det att förlåta en förälder som aldrig ber om ursäkt?

Även Vivi Wallin, som står bakom kontot ”mammasanningar” som har nästan 340 000 följare, kommer att sommarprata.

Jag ska berätta om hur jag gick från att vara ett spralligt och pratsamt barn till att stänga allt inom mig. Till att slutligen inse att livet är för kort, och framförallt för viktigt, för att hålla tyst, säger hon om sitt avsnitt.