Influencerns bolag ska stötta vården – med digitala kurser: ”Otroligt viktigt”

Michaela Forni, grundare Baby Journey och Maria Midstam, barnmorska.

Baby Journey vill ge alla gravida samma möjlighet, oavsett region eller ekonomi.

Tillgången till hälso- och sjukvård skiljer sig åt i Sverige, beroende på var i landet man bor. De förlossningsförberedande kurser som kan behövas under graviditeten är inget undantag. Kvaliteten varierar kraftigt och de kurser som erbjuds av privata aktörer, är det inte alla som har råd med. Det är något Michaela Fornis bolag vill ändra på. Efter hundratals enkäter och intervjuer med gravida, lanserar nu gravidappen Baby journey egna, kostnadsfria, digitala förlossningsförberedande kurser.

Kurserna på marknaden idag är antingen utdaterade eller väldigt dyra. Vi har tagit fram Sveriges bästa kursutbud för gravida och nyblivna föräldrar som alla kan ta del av helt gratis, säger Michaela Forni i ett pressmeddelande.

Tillsammans med handplockade experter erbjuder kurserna såväl genomgång av smärtlindringsalternativ som rådgivning kring amning. Delar av kurserna är filmade på förlossningsmottagningar och sjukhus, för att visa upp det hjälpmedel och den utrustning som finns.

Som förstagångsförälder och föderska har du inte gått igenom något liknande tidigare, därför är fullständig information otroligt viktigt för att skapa trygghet. Med våra kurser, som dessutom är unika då de är gratis, kan vi ge samtliga gravida i hela Sverige en fulländad och inkluderande upplevelse.

Utöver de förlossningsförberedande kurserna lanserar Baby journey också kurser för den första tiden som förälder. De kurserna inkluderar bland annat amning, flaskmatning och babyvård.